Bahan-bahan:
- sebungkus kue tiaw
- 10 ekor udang
- sedikit isi ayam dan daging
- 2 ekor sotong
- 5 ulas bawang putih
- 1 sudu cili giling
- 2 biji cili padi...kalau suka pedas boleh la tambah
- sebiji telur
- sedikit kubis dan sawi
- sos tiram, kicap, sos cili, garam dan gula secukup rasa.
Cara memasak:
- tumis bawang putih yang diketuk sampai kuning, kemudian masukkan cili giling ngan cili padi. Pecahkan sebiji telur.
- bila dah masak masukkan air kalau nak basah lebihkan air,diikuti dengan lauk.
- perasakan dengan kicap, sos cili, sos tiram serta garam dan gula.
- masukkan sayur dan kue tiaw...kacau sampai rata.
- jangan sampai terlalu kering...hidangkan masa panas2...wallla...
alamak...sedapnya nampak..takleh order online ek ?? :P
Agak-agak kak Siti kalau saya pos sempat sampai tak...nanti kan kena kebas kat En Posmen jer...hahaha
yaAllah.......................
sedapnye nampakkkkkkkkkkkk
mlm ni nk masak la
hishhh gleq uh...dgr cm sdp gleq law sy msk hampeh kot sy ase huhuhuh