Sponsored

Geeda

SALAM SEMUA....

Dah lama betul tak join kontes ni...arini x der pegi mana2...so ada masa terluang nak join kontes lak ni... kontes yang amat simple sangat...sape2 nak join gak boleh klik sini....

Gambar ni masa fara umur 10 bulan...kecik lagi Fara so aku x suap la aiskrim ni... tengok mamanya bersungguh makan aiskrim digigitnya kon aiskrim dari blakang...tak nak lepas lak tu...lawak tul....my hubby yang snap gambar ni...
Geeda
Rumah jiran aku ni...


kat sini memang slalu bertakung air hujan...tempat membiak nyamuk...kui3...


KELANTAN BANJIR LAGI...

kali ni banjir plak dah Kelantan...gelombang ke-4...banyak dah jalan tutup...hujan kat kelantan ni dijangka sampai ari rabu...jalan Jeli dan Rantau Panjang memang dah tutup pun...
Geeda



Ari rabu aritu singgah kat MCD Wakaf Che Yeh lepas balik dari USM... Pergi dengan suami dan adik ipar.... aku ngan adik ipar makan prosperity burger...suami lak makan Mc Chicken...
burger best cuma twister fries agak garing dan terlebih masin...
Geeda
Ni hadiah dari tetamu...dari kawan CikLa...


Bersungguh2 Fara nak bukak hadiah dari Ciksu dia...


Cik su pun nak bagi hadiah gak...tima kasih cik su...


Fara ngan papa dia...


Fara ngan tetamu yang hadir...


kek fara...tahun ni x cun sangat sebab beli last minit...lupa nak tempah awal2...


sate ayam ngan daging...gambar BBQ ayam x sempat nak snap...sedar2 dah abis...


kuah sate yang muahh...sedap sungguh hasil kerja tangan my mum...


keropok warna warni...budak2 suka...


mihun goreng...yang pasti mestilah mak yang goreng...best...
Geeda
Fara ngan hadiah2 yang dia dapat...


Di atas rusa kuning hadiah daripada MakTok...sukenye dia...


Posing depan segala hadiah yang dapat sebelum nak bukak hadiah...


Cik Su suap kek kat Fara...


Posing skit ngan set baju pink hadiah dari Cik La dan 2 ekor anak patung hadiah dari Cik Da..
tima kasih semua...


Besday Fara tahun ni kami sambut kat umah mak kat Kutan...kami sambut kecil-kecilan jer...jemput adik beradik ngan sepupu sepapak jer...tahun ni kami hidangkan sate, bbq ayam, mihun goreng, nasi impit dan 2 biji kek...itu aje...

cepat betul masa berlalu...dah 2 tahun cik Fara ni...doa kami sebagai ibu bapa biar la Fara membesar dengan sihat dan jadi anak yang berguna...

Mama & Papa sayang Fara....
Geeda
KB MALL RUNTUHH.... terkejut sungguh bila adik aku bagitau jap tadi...adik aku pun tak pasti gak sebab kawan dia yang bagitau...aku tak puas hati terus search dalam intenet...
Rupanya bukan Kb Mall yang runtuh, tapi ada kereta yang tersalah reverse laju sangat sampai terlanggar dinding parking tempat kipas penghawa dingin KB Mall....jatuh la kereta tu dari parking atas bumbung sampai ke groundfloor...buat masa ni yang aku dengar kabar berita sorang mati, tiga parah...tunggu gak dalam berita malam ni...tak keluar lagi pasal kbmall ni...

gambar ni aku ambik dari sini....klik kat sini kalau nak baca lagi lanjut...




Geeda
Alhamdulillah tahun ni kami sekeluarga dapat korban lembu walaupun hanya satu bahagian lembu sahaja...nak korban seekor tak mampu lagi...daging korban kami bahagikan untuk jiran2 separuh...separuh lagi buat makan2 untuk arwah ayah mertua...

Kat Kelantan ni agak meriah kalau raya haji/ korban ...aku pernah beraya haji kat KL empat tahun lepas kalau tak silap...memang macam tak raya jer...berbeza sungguh kalau kat kelantan....


Fara sebelum nak gi tengok lembu kena sembelih...control ayu la tu...



Lembu yang kami korbankan....
Geeda

Contest Anak Dara Ku Bertocang by Sitisifir10



Lama sungguh aku x update blog...maklumla..musim ujan ni...sejuk...zzzz...
Tengah dok belek2 blog...terjumpa lak contest ni...apalagi...nak join gak la...baru meriah...HADIAH PUN MENARIK...
kat bawah ni gambar fara yang dipertaruhkan.....

*

*

*

*
nama: Siti Norfarahiyah Nadira
umur: 1 tahun 11 bulan

*

*

*

*

Syarat contest :
  • Sila letakkan linkkan blog anda ke blog penaja Fitrah Cinta dan jadi follower Fitrah Cinta. Sila jengah ke sana dan tinggalkan komen tentang blog k.Sari di entry contest blog masing2. SUDAH BOS
  • Anak anda itu hendaklah perempuan, berumur bawah 3 tahun. Gambarnya hanyalah sekeping sahaja supaya senang untuk dinilai. Jangan risau, kami bukan nak cari calon menantu. PUN BERES
  • Letakkan banner di sidebar...(kalau ramai masuk maka merata2 lah wajah Arwa ku kan kelihatan...ngeh he he..ops itu pun kalau ramai ek...) Sila abaikan banner yang ala kadar itu..kerana tuan buat contest ini sangatlah tak rajinnya nak mengedit gambar :P.SELESAI
  • Tolong beri tajuk Contest Anak Dara Ku Bertocang by Sitisifir10 di entry anda...OK
  • Tarikh tutup 30 November 2009 jam 12 pm (tengahari)
  • Sebagai menambah perasa, sila rajin singgah dan beri komen. Mungkin ini caranya untuk merasuah saya... :P walaubagaimanapun biarlah gambar bertocang anak anda menyengat ye...( tocang budak ada sengat kah??)...BAIK TUAN
  • Tinggalkan link anda dikotak komen di bawah.SUDAH PASTI
  • Pemenang akan diketahui petang hari yang sama jika saya tak ada kesulitan lain insya ALLAH...dan jika ada peserta, kalau takde nak umum apa??BAGUS..BAGUS..
  • Hadiahnya adalah :

K.Sari jadi penaja bersama untuk contest ni...Dah lama jadi follower k.sari ni...blog dia best banyak info pasal cloth diapers (CD)...sangat sesuai dijadikan rujukan untuk para ibu...


Hadiah pertama :

  • Baju gown Sarakids dan baucer di bawah (dah cuti sekolah kan..bolehlah kalian merendek...)
Voucher free n easy 3 hari 2 malam ke HONG KONG

Hadiah kedua :
  • Baju gown Sarakids & Baucer di bawah


Geeda
STICKY MODE
SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK MELIHAT POSTING BARU...



WAA...DAH GILER CONTEST LAK AKU NI... malam ni aku nak masuk contest lagi...berkobar2 betul ni....
haaa...kawan2 jom la join sama...lambat lagi nak tamat contest ni...


Klik banner tuk di save as


Comot & Comel Baby Eating Contest..!!!

~Sticky Mode~

Syarat-syarat penyertaan:

  1. Mesti menjadi follower blog Mummy Fia (http://hazlinashahrel.blogpsot.com)
    & blog penganjur bersama Ibu Adam (http://nadira-barry.blogspot.com)
    (sapa yg dah follow mummy tp blm follow ibu.. atau sapa yg dah follow ibu tp blm follow mummy.. pastikan uolls follow dua² blog..)
    Jgn lupa listkan blog kami di blog list anda.. paksaan buat peserta.. miaahahahaaaa..SUDAH

  2. Penyertaan mestila gambar baby berusia bawah 18 bulan yang sedang makan dgn sendiri sahaja.. Suap² tak kira eh.. tak kira la makan apa pun.. kalo baby tu skang dah berumur 3 thn.. cari balik gambar² lama anak sedang makan janji mase tu dia berusia bawah 18 bulan..SUDAH

  3. Dalam entri korang 2.. sila nyatakan link kami.. save as dan tampal banner di sidebar dan sertakan jgk dalam entry korang nnt.. linkkan banner kpd http://hazlinashahrel.blogspot.com/2009/10/comot-comel-baby-eating-contest.html...SUDAH

  4. Jadikan entry ini sticky mode.. So senang pengadil dan penganjur nak review..SUDAH

  5. Sertakan nama baby, nama ibu, dah tarikh lahir baby..SUDAH

  6. Ceritakan mengenai gambar tersebut...SUDAH

  7. Sila tinggalkan link penyertaan anda di ruangan komen contest ini..SUDAH

  8. Hadiah berupe barangan makeup.. BRAND NEW SET & ORIGINAL ITEM IN TRAVEL SIZE.. tuk para ibu dan hadiah untuk baby adalah SURPRISE!!..

  9. Pengadil merupakan seorang kenalan Mummy Fia n Ibu Adam yang tak mempunyai blog.. so.. fare n square ok.. no bias.. hahahahaaaa..

  10. Pemenang akan dinilai dari kecomotan & kecomelan anak anda menikmati makanan..serta bersepahnya tempat dan peralatan makanan juga akan diambil kira.. ku nak beri all mommies yang join keje mencuci plak pas tu.. hahahahaha…
@
@
@
@
@
@
@
ini lah gambar fara yang dipertandingkan
@
@
@
jeng..jeng..jeng..
@
@
@
@



NAMA BABY: SITI NORFARAHIYAH NADIRA
NAMA IBU: SITI NORZEHAN MOHAMAD
TARIKH LAHIR FARA: 11/12/2007
@
@
@
@
GAMBAR NI DIAMBIL MASA UMUR FARA SETAHUN 4 BULAN...CERITANYA...AKU BAWAK FARA NI GI KAT PASAR MALAM...X TAHU NAK BELI APER UNTUK FARA KAT PASAR MALAM...NAMPAK CAM SEDAP JER MEE GORENG TU AKU PUN BELI LA...

SAMPAI JER KAT UMAH..X MENYEMPAT NAK TUKAR BAJU, FARA DAH NANGIS2 NAK MEE...AKU NAK SUAP DIA X NAK...AKU PASRAH JER LA DAH DIA NAK MAKAN SENDIRI... KASI JE LA...DIBAWANYA BEKAS MEE GORENG NAIK ATAS TOTO DEPAN TV...TENGOK LA...HABIS COMOT BAJU NGAN TOTO SKALI...JENUH MAMANYA NAK BASUH...

NASIB BAIK LA TANGGAL KESAN MEE GORENG KAT BAJU DIA...
ALAHAIII FARA...

@
@
@
@





gambar2 kat bawah ni sekadar selingan jer...suka tengok gambar fara makan eskrim biru ni..kui...kui...kuiii...


Geeda




Geeda