Sponsored

Geeda

Peace!!!!



mana ikan ni mama...



tak nampak pun...








Hari jumaat lepas kami sekeluarga pergi memancing... kat pantai tujuh... tak tahu la sungai ker tasik ni...tapi memang best lepak kat sini... tenang jer rasa...kalau rumah kat tepi sungai ni mesti best giler...

Fara punya la suka...penat aku main kejar-kejar ngan fara... kalau hujung minggu memang ramai yang datang memancing kat sini... kebanyakannya memang datang ngan family sebab sini lapang jer... senang anak-anak nak rileks....

Memancing 2 jam dapat anak ikan 2 ekor jer...haha... xper la.. bukan nak ikan pun sajer jer nak berkelah sambil memancing... nak makan ikan kita beli kat pasar jer la...haha..




Geeda
bbq ayam yang aku buat...abaikan tarikh...salah set tarikh kat kamera plak...haha...


lokam/tijah bakar guna portable gas yang aku baru beli sebelum bertolak pegi picnic...


aksi lepak2 Fara ngan Papa....


posing depan tasik kat pantai tujuh...


bersama anak2 buah...ni baru separuh jer...emmm...rasa macam dah tua lak...


sebelum balik, sempat lagi posing...


berselera sungguh makan...


senyum skit fara....masamnyer...


say peace!!!


Jumaat lepas kami gi picnic ramai-ramai... pegi picnic kat pantai tujuh jer...x jauh pun....kami pegi 2 buah kereta, 2 buah mpv... best... macam x nak balik jer...lain kali nak kumpul ramai2 cam ni lagik ler...tapi nak picnic tempat lain la plak...hehe... ni la bestnye dok kat kampung...semua adik dapat berkumpul skali...kalau kat kl dulu...gi picnic pun berdua jer sebelum ada si Fara ni...


Cerita bab makanan masa picnic plak...Kakak ipar aku ada yang buat sandwich, puding, mihun goreng, nasi putih ngan ikan gulai kuning pun ader...aku buat bbq ayam...pastu abang ipar aku beli lokam yang besar2 tu...bakar makan ngan pencicah...tapi aku makan satu jer...tekak aku x boleh nak terima la plak lokam yang besar2 cam tu...terasa macam kiat-kiat jer isi lokam tu...orang lain aku tengok macam berselera jer...
Geeda

nak masuk Adrini’s 1st Giveaway lak arini...last minit la ni...arini last day...

Giveaway ni dianjurkan oleh UmmiKhayra...tima kasih yer UmmiKhayra...

http://www.adrinis.com/blog


http://krochetshop.blogspot.com/

sebagai penaja bersama.

Geeda
PERKOSAAN VISUAL (wanita kena baca)

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati.

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing :

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !
Geeda
sempat jer posing depan kedai orang...buat malu jer...


bye...fara dok atas troli...mama x muat nak naik...

v
posing gaya menggoda skit...


emm....bestnye cekedis....


mama nak jugak???.... x bleh....
Geeda

jeruk betik memang jeruk kegemaran aku sejak zaman kanak2 lagi... dulu tiap2 hari lepas balik skolah aku akan singgah beli jeruk betik kat kedai depan skolah...bila dah masuk U pun aku masih jadi penggemar giler pada jeruk betik...masa kat UTM skudai aku beli byk2 buat stok jeruk betik ni kat JUSCO tman u..

skang ni dah beranak pinak pun masih lagi suka nganjeruk betik...tapi skang ni wat sendiri jer...senang dan aku suka la...cuba la...

bahan2:
  • 1 biji betik muda yang isi dah kuning skit2
  • garam
  • gula
  • cuka
  • cili padi
cara2:
  • hiris jer betik macam kat atas ni
  • gaulkan ngan gula, garam, cuka secukup rasa
  • hiris cili padi mengikut tahap kepedasan yang dikehendaki...
  • gaulkan sebati dan simpan didalam peti sejuk semalaman...
  • esok dah bleh makan....oh ya cuka tak payah banyak sangat sebab nanti air betik akan keluar...