Sponsored

Geeda

SALAM SEMUA....

Dah lama betul tak join kontes ni...arini x der pegi mana2...so ada masa terluang nak join kontes lak ni... kontes yang amat simple sangat...sape2 nak join gak boleh klik sini....

Gambar ni masa fara umur 10 bulan...kecik lagi Fara so aku x suap la aiskrim ni... tengok mamanya bersungguh makan aiskrim digigitnya kon aiskrim dari blakang...tak nak lepas lak tu...lawak tul....my hubby yang snap gambar ni...
Geeda
Rumah jiran aku ni...


kat sini memang slalu bertakung air hujan...tempat membiak nyamuk...kui3...


KELANTAN BANJIR LAGI...

kali ni banjir plak dah Kelantan...gelombang ke-4...banyak dah jalan tutup...hujan kat kelantan ni dijangka sampai ari rabu...jalan Jeli dan Rantau Panjang memang dah tutup pun...
Geeda



Ari rabu aritu singgah kat MCD Wakaf Che Yeh lepas balik dari USM... Pergi dengan suami dan adik ipar.... aku ngan adik ipar makan prosperity burger...suami lak makan Mc Chicken...
burger best cuma twister fries agak garing dan terlebih masin...
Geeda
Ni hadiah dari tetamu...dari kawan CikLa...


Bersungguh2 Fara nak bukak hadiah dari Ciksu dia...


Cik su pun nak bagi hadiah gak...tima kasih cik su...


Fara ngan papa dia...


Fara ngan tetamu yang hadir...


kek fara...tahun ni x cun sangat sebab beli last minit...lupa nak tempah awal2...


sate ayam ngan daging...gambar BBQ ayam x sempat nak snap...sedar2 dah abis...


kuah sate yang muahh...sedap sungguh hasil kerja tangan my mum...


keropok warna warni...budak2 suka...


mihun goreng...yang pasti mestilah mak yang goreng...best...
Geeda
Fara ngan hadiah2 yang dia dapat...


Di atas rusa kuning hadiah daripada MakTok...sukenye dia...


Posing depan segala hadiah yang dapat sebelum nak bukak hadiah...


Cik Su suap kek kat Fara...


Posing skit ngan set baju pink hadiah dari Cik La dan 2 ekor anak patung hadiah dari Cik Da..
tima kasih semua...


Besday Fara tahun ni kami sambut kat umah mak kat Kutan...kami sambut kecil-kecilan jer...jemput adik beradik ngan sepupu sepapak jer...tahun ni kami hidangkan sate, bbq ayam, mihun goreng, nasi impit dan 2 biji kek...itu aje...

cepat betul masa berlalu...dah 2 tahun cik Fara ni...doa kami sebagai ibu bapa biar la Fara membesar dengan sihat dan jadi anak yang berguna...

Mama & Papa sayang Fara....
Geeda
KB MALL RUNTUHH.... terkejut sungguh bila adik aku bagitau jap tadi...adik aku pun tak pasti gak sebab kawan dia yang bagitau...aku tak puas hati terus search dalam intenet...
Rupanya bukan Kb Mall yang runtuh, tapi ada kereta yang tersalah reverse laju sangat sampai terlanggar dinding parking tempat kipas penghawa dingin KB Mall....jatuh la kereta tu dari parking atas bumbung sampai ke groundfloor...buat masa ni yang aku dengar kabar berita sorang mati, tiga parah...tunggu gak dalam berita malam ni...tak keluar lagi pasal kbmall ni...

gambar ni aku ambik dari sini....klik kat sini kalau nak baca lagi lanjut...




Geeda
Alhamdulillah tahun ni kami sekeluarga dapat korban lembu walaupun hanya satu bahagian lembu sahaja...nak korban seekor tak mampu lagi...daging korban kami bahagikan untuk jiran2 separuh...separuh lagi buat makan2 untuk arwah ayah mertua...

Kat Kelantan ni agak meriah kalau raya haji/ korban ...aku pernah beraya haji kat KL empat tahun lepas kalau tak silap...memang macam tak raya jer...berbeza sungguh kalau kat kelantan....


Fara sebelum nak gi tengok lembu kena sembelih...control ayu la tu...



Lembu yang kami korbankan....