Sponsored

Geeda
ASSALAMUALAIKUM...Lama sungguh tak update blog....bukan malas tapi tak sempat...sekarang ni busy sangat mengemas rumah....kami renovate umah skit.....bulan2 puasa renovate umah ni penat skit...

Hari-hari mengemas barang yang bersepah dalam umah ni.....masih x siap2 lagi....buat sikit2...x larat sungguh bulan pose ni....

SELAMAT BERPUASA SEMUA....
Geeda
ni gambar fara ngan Cik Da (baju oren) & Cik Na(baju hitam)



Ni plak Fara ngan Cik Su (Fara panggil 'ik u'..pelat lagi Fara ni) Cik su ni la mak saudara yang paling rapat ngan Fara...



tengok la...kalau pergi memang berpimpin tangan jer ngan cik su....macam belangkas...



dari kiri: Cik La, Cik Da, Fara ngan Cik Yu...semua adik bawah saya tapi saya yang paling rendah...hemmm...


ni plak Fara ngan kawan2 dia, baju pink namanya Nina anak jiran depan umah...baju biru Maisarah....pun anak jirak gak...
Geeda
AYAM GORENG PEDAS

Ayam goreng pedas ni semua orang tau buat kot...x payah la bagi resepi...cuma nak bagi idea la skit...kalau saya wat ayam pedas ni saya suka sangat letak serai ngan daun limau purut...menaikkan lagi bau ayam pedas ni....



Sayur goreng

Ni lagi la x payah bagi resepi....campak2 bahan dalam kuali 5 minit siap...



Tempoyak Ikan Bilis

Haaa....yang ni saya baru jer try hari lepas terjumpa dalam blog Kak Anis....Terima kasih yer kak...bagi saya idea...maklumlah sekarang ni musim durian...dalam resepi masakan pun kena letak durian gak.....